Mobilutfordrer taper millioner hver dag

Svenske 3 har norsk 3G-lisens, men de har ikke bygd nett ennå. Selskapet fossblør penger.

Mobilutfordrer taper millioner hver dag
Bilde: ScanStockPhoto

Den svenske mobilnettaktøren Hi3G som opererer med det kortemerkevarenavnet "3", har en av fire norske 3G-lisenser. Utbyggingen har imidlertid latt vente på seg, og skal man bedømme tilstanden ut fra selskapets regnskapstall kan det drøye litt før de tar seg råd til det.

Selskapet har gått med store underskudd en stund, og det ser ikke ut til å stoppe med det første. Selskapet har nettopp lagt frem sitt kvartalsresultat, og det er ikke lystig lesning. Selskapet taper ifølge DI.se 5 millioner svenske kroner hver eneste dag.

I 2006 var underskuddet i selskapet på hele 2 milliarder kroner. Et skyhøyt beløp, men allikevel bedre enn året før. Da var underskuddet på hele 2,6 milliarder kroner.

- Det tar tid å bygge opp en ny operatør. Utviklingen går helt etter planen, sier informasjonssjef Fredrik Lindgren, i Investors, et av selskapets største investorer, til DI.se.

Sammen med Hutchison Whampoa har de tilsammen puttet 4,5 milliarder svenske kroner inn i selskapet for å holde det flytende.

I Sverige omsetter selskapet nå for rett i underkant av 2,8 milliarder svenske kroner. Det er en fremgang på 31 prosent. Abonnentsantallet økte med 38 prosent, og selskapet har nå 476.000 kunder.

Selskapet har nå 1.153 ansatte, en kraftig økning fra bare 344 for et år siden.

Les mer om: