BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobiq sikrer vulkantruede områder

Vulkantruede områder utenfor Mexico City skal få en sikrere kommunikasjon med omverdenen med den norsk/britiske satellittelefonen Mobiq.

Frode Eriksen
18. nov. 1997 - 15:57

Det er landsbyer som ligger ved vulkanen Popocatepetl ved Mexico City som får hjelp fra Telenor Satellite Services, som bidrar med gratis taletid til prosjektet i samarbeid med den norske ambassaden i landet.

Den mest kritiske sonen ligger ca. 20 km fra vulkanen, og består av små lokalsamfunn med til sammen ca. 300.000 innbyggere. Siden 1994 har vulkanen vist økende aktivitet, spesielt etter desember 1994, og har hatt stor aktivitet i sommer. Vulkanen har bare hatt to store utbrudd de siste 40.000 år, men ekspertene sier at aktivitetene de siste to årene er meget uvanlig, og derfor er beredskapen for evakuering i tilfelle utbrudd svært viktig.

Satellittelefonen Mobiq skal nå settes inn i kommunikasjonen som å sikre telefonforbindelse når det ordinære bakkebaserte telenettet settes ut av spill. Mobiq sikrer global kommunikasjon gjennom Inmarsat-satellittene.

Ti telefoner vil skal utplasseres i landsbyene og skal blant annet brukes til jevnlige rapporter om vulkanens bevegelser, for å være maksimalt forberedt på et eventuelt utbrudd.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.