BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobiq vs Planet 1

Når British Telecom (BT) og Telenor lanserer mobiltelefonttjenester under varemerket Mobiq er det i skarp konkurranse med amerikanske Comsat's Planet 1. Begge satellittelefonene skal distribueres via Inmarsat-systemet.

Frode Eriksen
14. jan. 1997 - 14:30

Både BT og Telenor selger Mobiq fra egne salgkontorer i USA, som er hjemmemarkedet til den argeste konturrenten innenfor satellittetefoni, Comsat.

Comsat startet salget av sin tjeneste rett før helga, mens BT/Telenor bruker denne uken til presselanseringer av det nye tilbudet i London i dag og torsdag i Oslo. Salget er forøvrig alt i gang.

Både BT/Telenors Mobiq og Comsats Planet 1 distribueres via Inmarsat-satellittene. Satellittelefonene blir solgt som det beste alternativet til internasjonal telefoni beregnet på kunder som har behov for en sikker og fast linje som media, olje, shipping, reiseliv samt multinasjonale selskap. Prisen er også deretter. På Telenors prisliste står Mobiq oppført med 24 kroner per minutt

Ingen av de to aktørene på markedet har i dag tillatelse til salg av satellittelefonene i USA, som regnes som det støste av alle markeder for disse tjenestene. Men BTs Inmarsatsjef for kundekontakt, Julie Williamson, sier til Satellite Business News at om Comsat får tillatelse til å selge satellittelefonitjenester i USA, så må en forvente at BT kommer etter gjennom MCI. Amerikanske kunder har imidlertid blitt registrert de siste tre årene fra London.

- Comsat er ikke alene på markedet, sier Williamson, som ikke ville opplyse hvor mange kunder BT har fått eller tegnet avtaler med. Representanter for Comsat antydet i fjor sommer at Planet 1 vil kunne få mellom 300.000-400.000 kunder de neste 4-5 årene.

Mobiqterminaken koster USD 3.800, mens prisen i USD er 3. I tillegg koster det USD 0,5 per minutt for samtaler til/fra Afrika og Sør-Amerika.

Den tredje opratøren innen satellittelefoni, nederlandske Station 12, selger også en tjeneste, som i likhet med Mobiq baserer seg på terminalen Nera WorldPhone.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.