RESULTATERFINANS

Mobyson kjøpes av svenske One2com

Svenske One2com kjøper det norske teleselskapet Mobyson med oppgjør i aksjer.

6. nov. 2006 - 09:10

Det norske selskapet Mobyson blir nå solgt til det svenske selskapet One2com.

Det norske holdingselskapet eier mobilleverandøren Mobyson, Mobyson Technology og 45 prosent av nystartede Voiceroaming Technologies.

Mobyson har tidligere satt seg som mål å bli det neste Chess og selskapet har i dag cirka 45.000 kunder som betjenes av 20 ansatte. Selskapet hadde driftsinntekter på 26,3 millioner kroner i 2005 og ble sittende igjen med et underskudd på 7 millioner kroner.

Den svenske kjøperen One2com har sitt hovedkontor i Stockholm og de har totalt 50 ansatte i Norge og Sverige. Selskapet eier blant annet Talkmore.

- Mobyson AB forblir et børsnotert selskap, og vil nå ha rundt 80.000 tilknyttede GSM-kunder, solide eiere, over 100 millioner svenske kroner i kontanter, potensielle teknologiske fortrinn, samt en erfaren ledergruppe, sier styreformann Erik Langaker i one2com, i en pressemelding.

Avtalen legger til grunn en Mobyson pris på 250 millioner svenske kroner og en One2com pris på 170 millioner svenske kroner. Selv om det formelt sett er svenskene som kjøper, så vil aksjonærene i norske Mobyson eie cirka 62 prosent av det sammenslåtte selskapet. Oppgjøret skjer i aksjer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.