Mobyson selger sine kunder til Tele 2

Mobyson klarte ikke å selge mobiltjenester til det hippe ungdomsmarkedet med 40.000 gratis føflekker og selskapets logo tatovert i panna. Nå er det trauste Tele 2 som skal overta kundene, men vil ikke si hvor mange det er.

Første juli blir Mobyson historie, i det minste som mobiloperatør på det norske markedet. Tele 2 Norge AS, datterselskap av det nest største svenske teleselskapet med samme navn, overtar Mobysons kunder og skal selge dem sine egne mobiltjenester, basert på sin service provider-avtale med Telenor Mobil.

- I realiteten er det norske mobilmarkedet en voksende jungel av påfallende like aktører, sa Mobysons nytilsatte norske sjef i desember i fjor, Erik N. H. Krafft.

- Vår største utfordring er å bygge en foretrukken merkevare slik at forbrukerne kan ta et bevisst verdivalg når de skal bytte mobiloperatør. Det norske mobilmarkedet er som et merkevaremessig duopol, sa han.

Mobyson og Krafft selv bidrar til å redusere den norske mobiljungelen ved å legge ned selskapets mobilsatsing, som i stor grad var preget av en PR-kampanje uten sidestykke, som mislykkes.

Eneste gleden de få gjenværende Mobyson-kundene får er at de kan beholde sine mobilnummer.

- Behovet for en Blink 182-lignende aktør er åpenbart tilstede, sa Krafft i desember og fortsatte; - Vi opplever at mange i målgruppen er lei sin eksisterende operatør. Vårt hovedfokus på mobile spill og underholdning er også avgjørende for mange. De forventer mer enn de tradisjonelle tjenestene de fleste operatører leverer i dag. Med de laveste prisene og et unikt produkt har jeg stor tro på at vi vil lykkes i å nå våre mål.

Markedets nådeløse dom er med andre ord klar. Målgruppe, det vil si ungdom, var ikke interessert i mobile spill og underholdning, i det minste ikke levert av Mobyson.

I brevet som Tele2 nå sender ut til Mobysons kunder går det ikke fram hvor mange som ble kunder av Mobyson. Dette opplyser heller ikke Tele2.

Vinneren? Det må vel være Telenor Mobil AS, som i tillegg til å levere mobiltrafikken til Mobyson også leverer trafikken til Tele2.

Til toppen