RESULTATERFINANS

Mobyson skal bli det neste Chess

Agder Energi har ekstreme ambisjoner med mobilselskapet Mobyson og får TeleVenture inn som hovedeier.

27. mars 2006 - 09:55

Mobyson var en av svært mange virtuelle mobiloperatører som skulle slå seg opp med et lite kundeapparat - mobilnettkapasitet kjøper slike selskaper av både Telenor og Netcom.

Men det ble Chess som ble det store vinneren. Nå satser Mobyson for tredje gangen. Selskapet ble etablert i 2000, men ble i 2004 overtatt av Agder Energi og har hatt en viss suksess - Mobyson selv og deres ungdomssatsning Noextra har rundt 40.000 kunder forteller Anders Roger Øynes, divisjonsdirektør Agder Energi, til digi.no.

Men Agder har store ambisjoner og trengte penger og støttespillere for å gjennomføre dette. Man har derfor solgt to tredjedeler av selskapet til TeleVenture, tidligere Telenor Venture. Telenor er fremdeles en stor eier i TeleVenture, som blant annet også eier Opplysningen 1881.

Ambisjonene er ekstreme: "Samarbeidet tar sikte på å bygge opp en nordisk mobiltelefoniaktør gjennom Mobyson", skriver Agder Energi i sin pressemelding.

Dette er ekstremt ambisiøst i et marked dominert av aktører som TeliaSonera, Telenor, Tele2, 3 og ikke minst Chess. Målet synes å bli nettopp det nye Chess.

Men hvor mye Televenture har betalt for to tredjedeler av Mobyson vil ikke Øynes fortelle.

- Mobiltelefoni og IP-telefoni vil etter hvert ta over all talekommunikasjon. Mobiltelefonen er allerede den viktigste personlige "terminalen" for folk flest og vil bli enerådende som kontaktpunkt i jobbsammenheng, sier divisjonsdirektør marked Anders Roger Øynes i Agder Energi.

Mobyson skal derfor satse hardere på bedriftsmarkedet og utvalgte ungdomssegmenter. For å gjøre dette ansetter selskapet ny sjef.

- Vi setter på vår beste mann Bent Brugård, som er tiltenkt rollen som konsernsjef. Brugård har blant annet bygget opp Internett-satsningen i Telenor, inklusive Scandinavian Online. Han har også vært administrerende direktør og styreformann i det børsnoterte selskapet DataRespons, sier Televenture-sjef Rune Rinnan.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.