Mobyson skal bli det neste Chess

Agder Energi har ekstreme ambisjoner med mobilselskapet Mobyson og får TeleVenture inn som hovedeier.

Agder Energi har ekstreme ambisjoner med mobilselskapet Mobyson og får TeleVenture inn som hovedeier.

Mobyson var en av svært mange virtuelle mobiloperatører som skulle slå seg opp med et lite kundeapparat - mobilnettkapasitet kjøper slike selskaper av både Telenor og Netcom.

Men det ble Chess som ble det store vinneren. Nå satser Mobyson for tredje gangen. Selskapet ble etablert i 2000, men ble i 2004 overtatt av Agder Energi og har hatt en viss suksess - Mobyson selv og deres ungdomssatsning Noextra har rundt 40.000 kunder forteller Anders Roger Øynes, divisjonsdirektør Agder Energi, til digi.no.

Men Agder har store ambisjoner og trengte penger og støttespillere for å gjennomføre dette. Man har derfor solgt to tredjedeler av selskapet til TeleVenture, tidligere Telenor Venture. Telenor er fremdeles en stor eier i TeleVenture, som blant annet også eier Opplysningen 1881.

Ambisjonene er ekstreme: "Samarbeidet tar sikte på å bygge opp en nordisk mobiltelefoniaktør gjennom Mobyson", skriver Agder Energi i sin pressemelding.

Dette er ekstremt ambisiøst i et marked dominert av aktører som TeliaSonera, Telenor, Tele2, 3 og ikke minst Chess. Målet synes å bli nettopp det nye Chess.

Men hvor mye Televenture har betalt for to tredjedeler av Mobyson vil ikke Øynes fortelle.

- Mobiltelefoni og IP-telefoni vil etter hvert ta over all talekommunikasjon. Mobiltelefonen er allerede den viktigste personlige "terminalen" for folk flest og vil bli enerådende som kontaktpunkt i jobbsammenheng, sier divisjonsdirektør marked Anders Roger Øynes i Agder Energi.

Mobyson skal derfor satse hardere på bedriftsmarkedet og utvalgte ungdomssegmenter. For å gjøre dette ansetter selskapet ny sjef.

- Vi setter på vår beste mann Bent Brugård, som er tiltenkt rollen som konsernsjef. Brugård har blant annet bygget opp Internett-satsningen i Telenor, inklusive Scandinavian Online. Han har også vært administrerende direktør og styreformann i det børsnoterte selskapet DataRespons, sier Televenture-sjef Rune Rinnan.

Til toppen