BEDRIFTSTEKNOLOGI

Moderne CD-brennere vanskelig for musikkindustrien

Har du noen gang vært så bedugget at din nokså moderne 40x-brenner har sett ut til å være dobbel? Trolig ikke, men amerikansk musikkindustri gjør nettopp dette i en pressemelding om et piratbeslag i USA.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. des. 2002 - 10:36
RIAAU.S. Secret Service

Ikke noe spesielt med denne historien, bortsett fra det siste (og at man kanskje undrer seg litt over hva Secret Service har med platebransjen å gjøre). Sitat fra pressemeldingen: "...the equivalent of 421 CD-R burners...".

Les også:



"Det var bare 156 egentlige brennere, men noen var svært raske: noen så raske som 40x. Dette er langt over gjennomsnittlig hastighet", heter det i en uttalelse fra RIAA.

En gjennomsnittlig brenner i bruk i dag har trolig en maksimal brennehastighet mellom 16x og 24x (kvalifisert gjetning), mens de fleste brennerne i butikkene nå støtter nettopp 40x brennehastighet.

Hva da med brennere som er tregere enn gjennomsnittet? Jeg har en gammel USB-brenner som ikke er kjappere enn 4x. Ville den bli regnet som en kvart brenner hos RIAA? Eller hvis jeg hadde hatt en PC med den aller raskeste prosessoren på markedet. Mener RIAA da at jeg har en dual-prosessormaskin? For en PC utstyrt med en 1,5 GHz prosessor er fortsatt langt kraftigere enn det en gjennomsnittlig PC er utstyrt med. Ikke nye PC-er, men gjennomsnittet i alle de opptil 21 år gamle PC-ene som fortsatt er i bruk.

Ikke godt å si, men det virker nok en gang som om musikkindustrien har problemer med å tilpasse seg dagens teknologiske virkelighet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.