Modifiserte Xbox-er sparkes ut av nettspill

Microsoft ønsker ikke å gi brukere med modifiserte Xbox-maskiner tilgang til selskapets nettverksspill.

Microsoft ønsker ikke å gi brukere med modifiserte Xbox-maskiner tilgang til selskapets nettverksspill.

Flere Xbox-brukere enn tidligere skal i det siste ha meldt om at de blir sparket ut av Microsofts nettspilltjeneste. Dette skjer omtrent samtidig med lanseringen av spillet Halo 2, et spill fra Microsoft som trolig vil føre til at flere Xbox-brukere kobler spillmaskinen til nettet. Ifølge Associated Press, vil Microsoft heretter innta en tøffere holdning overfor brukere som mistenkes for å ha gjort uautoriserte modifikasjoner med deres Xbox, for eksempel satt inn et kort som maskinen ekstra funksjonalitet.

Denne funksjonaliteten inkluderer gjerne muligheten til å sette inn en større harddisk, muligheten til å kjøre for eksempel Linux på maskinen, men også til å spille av piratkopierte spill.

Til AP sier Cameron Ferroni, daglig leder for Microsofts Xbox Software Platform, at Microsoft ikke er interessert i å saksøke individuelle brukere. Men selskapet ønsker å forvise lovbrytere fra dets nettjeneste, Xbox Live.

Ingen vet hvor mange av de 15,5 millioner Xbox-maskinene som er blitt solgt, som senere er blitt modifisert. Men Microsoft kan gjennom Xbox Live tjenesten finne fram til en del av dem, siden brukerne av tjenesten går med på å la Microsoft hente en del informasjon fra deres maskiner når tjenesten benyttes.

    Les også:

Ferroni sier at noe av hensikten med å sperre de modifiserte maskinene fra Xbox Live, er å hindre brukere i å jukse under nettverkspillene, for eksempel ved å gjøre sine egne spillkarakterer usårbare.

Eventuelle rettslige skritt vil Microsoft fokusere mot de som produserer piratkopierte spill, samt de som masseproduserer Xbox-modifiseringer.

Til toppen