Mogul kjøpte konkursbo av frykt

- Vi ville sikre at andre aktører ikke plyndret boet og måtte sikre kundene våre. Derfor kjøpte vi tilbake hostingvirksomheten, sier administrerende direktør Jon Øyvind Eriksen i konsulentselskapet Mogul.

I mars 2002, for drøyt et halvt år siden, solgte konsulentselskapet Mogul Technology resten av hostingvirksomheten sin til selskapet Infonet.

- Hostingvirksomheten ble solgt i flere trinn. Vi ønsket etter hvert å konsentrere oss om konsulenttjenester i et tøft marked og overlot driftsrommet vårt til et annet selskap. Vi trodde det var relativt trygt å selge resten av virksomheten, opplyser Jon Øyvind Eriksen til digi.no.

Det klaffet med at et hostingselskap fra Flisa hadde lyst til å etablere seg i Oslo. Infonet overtok driftsmiljøet og hostinghallen til Mogul. Drøyt et halvt år senere var selskapet konkurs. Den gamle daglige lederen kjøpte deretter Flisa-virksomheten, mens Mogul kjøpte tilbake Oslo-virksomheten.

Eriksen forteller at, på grunn av konkurranse fra andre, ble det en høyere pris enn planlagt.

- Det ligger endel verdier i en driftshall, og vi var veldig bevisste på at andre aktører ikke måtte komme inn for å plyndre boet. Vi hadde ikke sett med velvilje på om noen andre som vi ikke stolte på hadde overtatt hallen her. Derfor måtte vi betale noe mer enn vi hadde tenkt, sier Eriksen og hevder Mogul befinner seg "i hundretusenklassen" på kjøpet, uten å ville oppgi det eksakte beløpet.

- Det tar mye fokus å måtte ordne med en slik sak, men vi måtte sikre at kundene ikke lider skade. Det er rundt 500 kunder som driftes i denne hallen, vi har gjort en avtale med de som jobbet i Infonets driftsavdeling om å drive dette videre, sier Eriksen til digi.no.

Til toppen