KARRIERE

Mogul kutter 50 ansatte i Norge

Internettselskapet Mogul.com må spare penger, og sier opp 20 medarbeidere i tillegg til å varsle om permittering av ytterligere 30 ansatte i Norge.

Therese Werenskiold
30. apr. 2001 - 14:46

Mange nettselskaper sliter med røde tall, og mange har blitt nødt til å kutte i staben. Bare i april har over 17.000 personer i nettbransjen blitt sagt opp. I dag kan vi også lese at norske ITavisen.no halverer redaksjonsstaben.

Ledelsen i Mogul.com har nå besluttet å si opp 20 medarbeidere, og varsle om permittering av ytterligere 30 av de tilsammen 160 medarbeiderne i Norge. Dette skal skje innen 12 måneder fra midten av mai. Beslutningen reduserer kostnadene med to millioner kroner per måned, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Dette er en nødvendig prosess for å nå vårt mål om lønnsomhet. Utviklingen i Norge har ikke svart til forventningene, og nå er kostnadene altfor høye i forhold til inntektene. Norge er fortsatt et viktig marked for oss, og et hundretalls ansatte er passe, sier Mogul-sjef Bjørn Wallin i pressemeldingen (fritt oversatt fra svensk, red. anm.).

Wallin presiserer at utviklingen i første kvartal har vært tilfredsstillende i de andre markedene Mogul er etablert i.

- Virksomheten kommer til å spare rundt to millioner svenske kroner i måneden på permitteringene i Norge, sier han og legger til at andre kvartal vil belastes med egnangskostnader i forbindelse med tiltakene på rundt fem millioner svenske kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.