RESULTATERFINANS

Moland: - Må ta risiko i utlandet

Konserndirektør i Telenor, Torstein Moland, innrømmer at selskapet har gjort feilvurderinger i sin utenlandssatsing, men viser til at totalresultatet så langt er svært bra. - Vi må ta risiko for å kunne oppnå gevinster, sier Moland.

Frode Eriksen
13. aug. 1998 - 14:17

Telenor har etter hvert en betydelig virksomhet utenfor Norge, men denne satsingen er ikke problemfri. Moland sier at selskapet har "lært mer enn det har tjent" på flere av enkeltsatsingene i utlandet. Personsøkervirksomheten og Telenor Marlink er eksempler på at Telenor ikke alltid lykkes.

Moland erkjente at det eksisterer tre ulike meninger om satsingen i svenske Telenordia, der Telenor, British Telecom og Tele Danmark eier hver sin tredel, noe som gjør satsingen i nabolandet vanskeligere enn om Telenor kjørte løpet alene. Han sa også at det ikke kan utelukkes en ny europastrategi om Ameritech fusjonerer med SBC, noe som kan få konsekvenser for de prosjektene der Tele Danmark deltar.

Et slikt prosjekt er den ungarske mobiloperatøren Pannon GSM, der Telenor er i forhandlinger med Tele Danmark om kjøp av selskapets aksjepost, nettopp fordi Ameritech eier en post i Pannons hvedkonkurrent på mobiltelefoni i Ungarn. Det er ennå uklart om Telenor kjøper hele aksjeposten eller om også flere av de andre eierne øker. Uansett vil det koste penger, blant annet fordi Pannon GSM er et av de mer vellykkede og utviklede mobilprosjektene Telenor er engasjert i.

Satsingen i utlandet svekket Telenor Internationals resultat fra første halvår i fjor med over 450 millioner kroner. Selskapet leverer første halvår et minus for selskapets resultat på 414 millioner kroner. Driftsinntekter endte på vel 2,1 milliarder etter en vekst på 478 millioner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.