BEDRIFTSTEKNOLOGI

Møller-gruppen gir Telenor konkurranse

MøllerGruppen har skaffet seg GSM-nett og selger nå kapasitet til partnere og andre kunder.

I en overraskende melding fra Nærings- og handelsdepartementet i mai, framgikk det at Møllergruppen har overtatt GSM-lisensen til Jernbaneverkets IT-selskap BaneTele.

MøllerGruppen er i dag mest kjent for import og salg av Volkswagen-biler.

I samarbeid med BaneTele har MøllerGruppen de siste årene bygget opp et landsdekkende nett som bare dekker og forbinder deres forskjellige kontorer og lokasjoner. Møllergruppen har altså ikke bygget et nytt, landsdekkende nett med basestasjoner.

Nettet håndterer 2.200 ansatte og nærmere 40.000 telefonsamtaler daglig. Erfaringene er så gode at konsernet har begynt å selge ledig kapasitet i dette fastnettet også til andre samarbeidspartnere og interesserte kunder.

Ifølge Aftenposten skal IT-sjef Svenn Tore Feet i MøllerGruppen Logistikk ha fortalt på telebrukerforeningen Nortibs årlige møte i går at selskapet forventer en tele/dataomsetning på 30 millioner kroner neste år.

- Vi trenger ikke lenger telekom. Det vi trenger er leverandører av transportkapasitet og programvare tilpasset den enkelte bedrift, sa han på møtet i går.

Feet anslår at å kombinere mobile teleløsninger med IP, har spart MøllerGruppen for 40 prosent av teleutgiftene.

Andre store bedrifter kan gjøre det samme som Møllergruppen. digi.no har tidligere i år avdekket at det finnes godt med ledige GSM-frekvenser som Post- og teletilsynet gjerne vil leie ut.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.