Møller og Telenor åpne for fortsatt drift av Metropol

Metropol-eierne Telenor, med Stig Eide Sivertsen i spissen, og Møller Investor stiller seg åpne etter at styreformann i Jon H. Pran i Metropol har stoppet konkursbegjæringen av TV-kanalen.

Det er lett å tro at noen ser sitt snitt til å kjøpe en billig TV-kanal etter at styret i Metropol meldte at de ville slå den urbane TV-kanalen konkurs onsdag.
Men nå kan det se ut til å være en liten lysning i enden av den mørke tunnelen: Styreformann Jon H. Pran,som til daglig er sjef i investeringsselskapet Katalysator som blant annet eier nettavisen Propaganda, opplyste til Propaganda torsdag at det har meldt seg en ny aktør i tolvte time.


- Det har meldt seg en seriøs interessent. Det er såpass interessant at vi har stoppet oppbudsbegjæringen, sa Pran til digi.no torsdag ettermiddag. Han vil ikke opplyse hvem denne aktøren er, men innrømmer at dette er interessant også fordi det skaper nye muligheter for eksisterende aksjonærer.

Katalysator, selskapet Pran til daglig jobber i, eies av Strømmen Invest som igjen har Harald A. Møller på eiersiden. Men det er et annet Møller-selskap, Møller Investor, som har kapret drøyt 11 prosent i det konkursrammede TV-selskapet. Til sammen skal investorene ha brukt 130 millioner på TV-satsingen, som har sendt i norske storbyer i to og et halvt år, og styreformann Pran har bedt om 20-30 millioner kroner for å opprettholde driften i Metropol.

Ingen av de eksisterende aksjonærene har vært interessert i å ta den byrden alene, heller ikke Telenor Plus, som likevel har sagt de er interessert i at Metropol skal leve videre.

- Vi kan ikke eie 100 prosent i en TV-kanal, sier sjef i Telenor Plus, Stig Eide Sivertsen, til digi.no.

- Jeg har hørt at noe er på gang, men kjenner dessverre ikke detaljene rundt den nye aktøren som er kommet til. Det vi på generell basis kan si i forhold til eierskapene våre i mediebedrifter, er at vi vil være en aktiv minoritetsaktør, sier Sivertsen.

Heller ikke direktør i Møller Investor, Dean Zuzic, har fått forelagt noen opplysninger om den nye aktøren, men er åpen for det som eventuelt måtte komme.

- Jeg er åpen. Når vi eventuelt får forslaget på bordet, skal vi ta stilling til det, lover han.

Det er 24 ansatte i Metropol som mistet jobben over natten da TV-kanalene skrudde av sendingene. På skjermen står det nå en oppfordring til seerne om å skru av TV-en og lese en bok i stedet.

- Det står respekt av den jobben som Metropol har gjort. Vi har vunnet mye erfaring i den tiden vi har vært eiere, sier Sivertsen.

Til toppen