Monopolisten vil fortsatt nekte

Uninett AS, som har monopol på å registrere norske domenenavn, vil fortsatt nekte å registrere varemerker uten organisasjonsnummer.

Uninett AS, som har monopol på å registrere norske domenenavn, vil fortsatt nekte å registrere varemerker uten organisasjonsnummer.

- Det er først og fremst historiske årsaker til navnepolitikken under det norske domenet, sier Thomas Øhrbom, ansvarlig for NORID, til digi:media. Norid er drevet av Uninett AS som en registreringstjeneste for norske domenenavn.

- Vår politikk er at domenenavn skal være noe som identifiserer en organisasjon. Derfor kan vi ikke registrere varemerker.

Uninett har til idag registrert 6.500 norske domenenavn for organisasjoner. Øhrbom sier at det neppe ville fått noen spesielle konsekvenser dersom det også ble åpnet for at varemerker kunne registeres. Han er imidlertid redd for at det ville kunne føre til en del merarbeid for registreringstjenesten, og dermed også en dyrere tjeneste for kundene.

- Vi har fått noen klager på den politikken vi fører idag. Men jeg kan ikke si at vi har blitt nedringt av klager. Da ville vi selvsagt være nødt til å revurdere politikken.

Øhrbom mener heller ikke at det er uheldig at norske varemerker ikke får registreres under det norske toppdomenet.

- Com-domenet er et internasjonalt forretningsdomene. Jeg ser derfor ikke at det er noe i veien for at norske blader bruker dette domenet, sier han.

Til toppen