BEDRIFTSTEKNOLOGI

Monopolsak mot Intel kan avlyses

USA handelsmyndigheter diskuterer en minnelig løsning og utsetter inntil videre rettsforhandlingene som skulle begynt tirsdag.

Eirik Rossen
8. mars 1999 - 18:03

Den minnelige ordningen foreligger som skisser godkjent av begge parters juridiske rådgivere. Spillereglene krever at forslagene holdes hemmelig til løsningen er godkjent av FTC (Free Trade Commission). Skissen skal ha blitt ferdig i løpet av helgen, men ble først kjent mandag kveld norsk tid.

En talsperson for myndighetene sier at dersom FTC godkjenner løsningen, vil anklagene fra 8. juni i fjor være ute av verden. En fullstendig løsning vil kunne behandles av FTC innen "dager".

Samtidig heter det fra FTC at det finnes utestående spørsmål som fortsatt er under etterforskning. Det arbeides for å avslutte også disse spørsmålene så fort som mulig.

En talsperson for Intel sier seg glad for avtalen som selskapet mener vil gi tilstrekkelig verdi til dets åndsverk og opphavsrett.

Intel kan stilles for retten dersom FTC finner at løsningen likevel må forkastes, men myndighetene kan også velge andre måter å følge opp saken på.

Intel-aksjen spratt 3,4 prosent opp da nyheten om den minnelige ordningen ble kjent.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.