Monrad-Krohns Orakel

I 1996 ga han opp PCen. Nå er han tilbake og satser for fullt på Larry Ellisons konsept. - Jeg skal importere NCer og hjelpe folk med å ta i bruk NC-teknologien, sier databransjens svar på Reodor Felgen, Lars Monrad-Krohn, til Digi:data.

I 1996 ga han opp PCen. Nå er han tilbake og satser for fullt på Larry Ellisons konsept. - Jeg skal importere NCer og hjelpe folk med å ta i bruk NC-teknologien, sier databransjens svar på Reodor Felgen, Lars Monrad-Krohn, til Digi:data.

Når Digi:data snakket med Lars Monrad-Krohn i desember i forbindelse med salget av hjertebarnet Tiki, fortalte han at det ikke var vemodig å selge Tiki. På spørsmål om hva han skulle drive med svarte han at "NCen er interessant, men jeg kan ikke si noe mer nå."

På Software 97 er han å finne på Oracles stand med sitt nystartet selskap NCNOR AS. Han skal lisensiere retten til å produsere nett-computeren (NC) definert og utviklet (men ikke produsert) av Oracles datterselskap Network Computer Inc (NCI), og bygge løsninger rundt nett-computeren på programvare- og smartkortsiden.

- Jeg skal importere NCen og hjelpe folk med å ta i bruk NC-teknologien, sier gründeren og databransjens svar på Reodor Felgen, Lars Monrad-Krohn, til Digi:data. Jeg kommer til å ta ut lisens hos NCI for å bygge NCer i Norge og tilpasse dem til norske forhold. Vi kommer til å sikte oss inn mot spesielle markeder etterhvert, fortsetter nestoren i norsk databransje.

- Fok har tradisjonelt brukt PC med Windows som klient mot en server. I en slik sammenheng har man en disk som er undøvendig og dyr særlig å supportere. Det er rett og slett overkill. Ved å bruke NCen kan man spare 80 prosent av vedlikeholdskostnadene, seir Monrad-Krohn, nærmest ordrett fra Larry Ellisons NC-bibel.

- Vi kommer til å drive med programutvikling for å sy sammen løsniner slik at folk og selskaper kan utnytte teknologien. Flere kunder har henvendt seg til meg og vist interesse. Et av de spennende aspektene ved NCen er at det er plass til et smartkort som gir en rekke funksjonelle og kommersielle muligheter. På sykehus for eksempel kan en lege eller sykepleier logge seg på nettverket via en NC ved å stikke inn et smartkort og taste inn et pin-nummer. Dermed får man hundre prosent sikkerhet.

- NCNOR kommer til å jobbe mye med programmering av slike smarkort og utvikling av systemer rundt kortene. En representant for en av de store Internett-leverandørene har tatt kontakt for å se på mulighetene for et samarbeide. De ser på mulighetene for å porfilere sine tjenester via slike smartkort, avslutter den evige optimisten, Lars Monrad-Krohn.

Det skal bli spennende å følge NCNORS og NCens utvikling fremover.

Til toppen