BEDRIFTSTEKNOLOGI

Monter bredbåndet selv

Tenk deg å montere bredbåndstilknytningen hjemmefra selv basert på en trådløs forbindelse. Løsningen vil realiseres ved hjelp av et samarbeid mellom Wireless Access Network (WAN) og Data Equipment.

7. feb. 2001 - 02:15

Wireless Access Network(WAN) er et norsk selskap som tilbyr høyhastighet bredbånd rettet mot hjemmemarkedet, det private næringsliv og offentlige etater. Selskapet inngår nå en strategisk partneravtale med Data Equipment som gjør det mulig for WAN og WANs forhandlere å tilby privatkunder muligheten for tilknytning til WANs trådløse bredbåndsnett rettet mot privatmarkedet.

Det er første gang her til lands at det blir mulig for privat kunder å selv koble seg til bredbånd.

Data Equipment vil være ansvarlig for leveranse og distribusjon av selvmonteringspakker av trådløse produkter fra Lucent Technologies til WAN's forhandlere.

I første omgang gjelder tilbudet i Østfold byene der WAN i dag har etablerte forhandlere. Der er det også gjennomført et vellykket pilotprosjekt i Halden. Om kort tid lanseres tilbudet i 40 byer og tettsteder over hele Norge.

- WAN benytter primært trådløs standardbasert teknologi for å knytte kundene til Internett. Avtalen som nå er inngått med Data Equipment om levering av trådløse produkter fra Lucent Technologies vil om kort tid gjelde for 40 byer og tettsteder i Norge, sier daglig leder i WAN, Bjørn Eilertsen.

For Data Equipment betyr samarbeidet med WAN at selskapet for første gang har tilgang til trådløs bredbånd teknologi for sine produkter der private kunder kan knytte seg direkte opp til Internett.

WAN vil lansere en rekke ulike tilbud i flere kategorier til privatkunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.