Moodys nedjusterer Ericsson

Kurt Hellström har dyrere lån i sikte. Moodys nedjusterer nå Ericssons kredittverdighet for langsiktige lån fra Baa1 til Baa2.

Kurt Hellström har dyrere lån i sikte. Moodys nedjusterer nå Ericssons kredittverdighet for langsiktige lån fra Baa1 til Baa2.

Moodys står fast på at Ericssons fremtidsutsikter ikke er av det lystige slaget, og har besluttet å nedjustere Ericssons kredittrating. Begrunnelsen er blant annet at man regner med at Ericssons ordreinngang innen andre generasjons mobilsystem vil fortsette å avta, samtidig som operatørene utsetter investeringene i tredje generasjons mobilnett.

Ifølge Moodys vil Ericsson settes under ytterligere press parallelt med at overgangsperioden mellom andre og tredje generasjonsmobiltelefoni drar ut i tid.

Den svenske næringslivsavisen Dagens Industri skriver at Ericsson-ledelsen har forbedret selskapets finansielle stilling gjennom å styrke kassabeholdningen og redusere gjeld, men det er en situasjon som ventes å forverres dersom inntektene fortsetter å minske i samme takt som nå.

- Nye GSM-ordre fra Asia, Sørøst-Asia og amerikanske kunder kan for tiden ikke kompensere for det svake vesteuropeiske markedet. En stabilisering på ordrefronten er ifølge Moodys avgjørende for at Ericsson igjen kan skilte med hyggelige marginer, skriver di.se.

Finansanalytikerne i Moodys legger til at "det er svært uklart" når volumutbyggingen av 3G kommer igang for fullt.

- Jo lenger de store operatørene drøyer med utbyggingen, mener Moodys, desto raskere reduseres Ericssons tekniske overtak og de finansielle musklene svekkes, skriver nyhetsbyrået Direkt.

For kortsiktige låneopptak, opprettholder Moodys kredittvurderingen Prime-2 for Ericsson.

Les Moodys-meldingen her.

Til toppen