BEDRIFTSTEKNOLOGI

Moore mener Moores lov er død

Utviklingen mot stadig mindre transistorer vil snart møte et fundamental hinder.

Gordon Moore, tidligere toppsjef for Intel, kom i 1965 med en empirisk observasjon som i mer enn 40 år har visst seg å stemme godt med virkeligheten. På den tiden var Moore ansatt i Fairchild Semiconductor. Noe omskrevet er Moores uttalelse til Electronics Magazine utgitt den 19. april 1965 blitt kjent som Moores lov. Den forteller at antallet transistorer i integrerte brikker dobles for hver 24. måned.

I forbindelse med lovens 40-års jubileum i fjor, sa Moore at han ikke så bort fra at loven også ville kunne være gyldig i flere tiår framover. Nå sier han i et intervju med Techworld at den ikke kan fortsette i all evighet.

    Les også:

- Ser man på størrelsen på transistoren, kan du se at vi nærmer oss størrelsen på atomene, som er den fundamental barriere. Men det vil fortsatt komme to eller tre generasjoner før vi kommer så langt. Men det er også så langt som vi noen gang har kunnet se. Vi har fortsatt 10 til 20 år igjen før vi når den fundamentale grensen. Men da vil man kunne lage større brikker og benytte milliarder av transistorer, sier Moore.

Les hele intervjuet her.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.