Morsom epost-suksess

Journalisten Randy Cassingham underholdt sine kolleger med å klippe ut merkelige meldinger fra aviser og byråer som han hengte på oppslagstavla. Nå jobber han for seg selv, og kuriositetene når et globalt publikum. En karriere som ikke hadde vært mulig uten Internett, skriver Dagbladets Arne H. Krumsvik i dagens Stjernestreif.

"

E-post er nøkkelen til Randys suksess.

Uten et stort nyhetsbyrå i ryggen, har han fått både aviser og privatpersoner på abonnementslista til nyhetsbrevet "This is True" (se peker i margen til høyre). 156.000 personer i 141 land mottar jevnlig morsomt påfyll i den elektroniske postkassa. En tjeneste som er særlig populær hos prester og advokater som jakter på poenger til sine prekener og prosedyrer.

Gratis-utgaven er reklame-finansiert. Vil du ha prioritert og reklamefri forsendelse, er årsprisen 15 dollar. Og en gang i året samler han sammen sitatene til en bok. Til sammen gir det nok penger i kassa til at Randy Cassingham lever et godt liv i Boulder, Colorado.

Han har aldri forfattet en pressemelding, og til magasinet Editor & Publisher presenterer han seg som en elendig selger. Men med nettet som kanal går butikken strålende.
"

Til toppen