Mosvold Farsund trakk seg ut i tide

Etter at det norske ventureselskapet solgte siste rest i Ciena Corporation i juni, er selskapet nesten halvert i verdi.

Etter at det norske ventureselskapet solgte siste rest i Ciena Corporation i juni, er selskapet nesten halvert i verdi.

Amerikanske Ciena Corporation fikk seg en alvorlig smell på den amerikanske Nasdaq-børsen i begynnelsen av forrige uke, etter at selskapet meldte om at kvartalet ville være svakere både på omsetning og resultat. Fredag kom det melding om at Cienas leveranser til amerikanske AT&T trolig går i vasken. Meldingen vil trolig føre til at fusjonsforslaget med Tellabs må reforhandles, og markedet reagerte med å sende kursen ned 45 prosent. I løpet av den siste uka har aksjen falt fra i overkant av 70 dollar til 31 dollar.

Norske Mosvold Farsund var lenge inne på eiersiden i selskapet, men solgte siste rest av sine eierinteresser i begynnelsen av juni. På dette tidspunkt lå kursen på i underkant av 60 kroner.

- Man kan vel diskutere om det var flaks eller kløkt, sier Åsmund Sløgedal i Mosvold Farsund til digi.no. Sløgedal forteller at Mosvold Farsund ikke har vært i innsideposisjon i selskapet siden børsnoteringen i midten av februar 1997, og kjente derfor ikke til forholdene som har vært avdekket siste uka.

Siden Mosvold Farsund kjøpte 640.000 aksjer i Ciena til 1,40 dollar har ventureselskapet hatt en fortjeneste på rundt 35 millioner dollar. Mosvold Farsunds satsing på teknologiselskaper har imidlertid ikke alltid vært like heldig, tatt i betraktning at selskapet fortsatt sitter med en solid post i børsfadesen Iterated Systems. Men det er en annen historie.

Vi gjør oppmerksom på at Mosvold Farsund er medeier i Internett Kanal som er utgiver av digi.no.

Til toppen