Mosvold skal redde Screen Media

Investor Kurt Mosvold overtar en tredjedel av surfemaskin-selskapet Screen Media for vekslepenger. For Mosvold skal sikre selskapet kontrakter og en investor.

Den norske surfemaskin-produsenten Screen Media AS ble tidlig på nyåret i siste liten reddet fra konkurs. Under trusselen av ikke å få noe som helst, gikk kreditorene til slutt med på akkord og selskapet fikk inn nok penger til noen måneders drift.

Selskapet har tidligere offentliggjort flere store salgsavtaler, blant annet en fremforhandlet av finansakrobat Thomas Øye. Men så langt har det ikke blitt noe av dette heller. Nå har det dukket opp en ny redningsmann. Investor Kurt Mosvold skal gjennom sitt investeringsselskap Mostun redde Screen Media. Mosvold er fra før kjent for sitt vennskap og kreditorforhold til Øye.

I morgen er det generalforsamling i Screen Media og dagens hovedpunkt er en avtale som vil sikre Mostun en tredjedel av aksjene i "sofa-PC-selskapet".

Prisen er på papiret bare 130.000 kroner, men hovedprisen er innsats som skal sikre salg av Screen Medias Freepad-maskin og videre finansiering.

Betalingen skjer gjennom et lån som kan konverteres til aksjer. Halvparten kan konverteres når Screen Media har fått en ordre på 300.000 maskiner fra "en eller flere av interessentene". Mostun jobber altså med flere interessenter. Resten konverteres "ved formelt gjennomført avtale mellom Screen Media og Highway Capital Invest PLC om Highway Capital. Oppkjøpet under gitte forutsetninger"

Hva dette oppkjøpet består av og hvem som står bak Highway Capital Invest PLC, sier ikke innkallingen til generalforsamlingen noe om.

Styreformann Knut Hærnes forteller til digi.no at Kurt Mosvold arbeider med flere interessenter i Taiwan, men han kjenner ikke detaljene.

- Alt ser veldig bra ut dersom avtalene som nå forhandles undertegnes, noe vi regner med skjer i løpet av mai, forteller Hærnes til digi.no.

Hva skjer med Screen Medias avtale med jordanske Mabco, som Thomas Øye forhandlet frem, spør digi.no.

- Den er vel ikke så aktuelt, så lenge så jeg ikke har hørt om det, forteller styreformannen som tok over i desember.

Les også:

Til toppen