BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mot 97-tap på to milliarder

Global One når ikke sine ambisiøse økonomiske mål. Bare i år taper selskapet formidable to milliarder kroner, men i alliansen er det likevel håp om lysere tider.

Frode Eriksen
22. des. 1997 - 17:53

Hovedproblemet er at de tre selskapene som etablerte Global One i januar 1996, France Telecom, Deutsche Telekom og amerikanske Sprint ennå ikke har klart å integrere sine tre infrastrukturer i ett nett.

Ifølge The Wall Street Journal, ventes Global One i 1997 å tape oppimot to milliarder kroner av en forventet omsetning på syv milliarder kroner.

Både det franske og det tyske televerket har funnet det vanskelig å lage gode løsninger med hverandres telenett, utviklet på hver sin kant som de er, uten tanke på felles standardisering.

Global One skal imidlertid motvirke noe av dette ved å sette i drift sitt neste generasjons nett tidlig neste år, som skal løse noen av de problemene selskapene har hatt med de ulike eierselskapenes nett.

Total Telecom siterer en talskvinne for Global One som beskriver alliansen som "stabil i et turbulent marked". Hun avviser samtidig rykter om at Sprint skal forlate alliansen.

Etter at et selskap som British Telecom (BT) ikke lenger har mulighet til å danne telealliansen Concert med amerikanske MCI, er Sprint sett på som en kandidat for samarbeid, på samme måte som for France Telecom og Deutsche Telekom. Begge disse var i samtaler med både AT&T og MCI før de inngikk samarbeid med Sprint, som er USAs tredje største operatør på internasjonal telefoni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.