BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mot flertall for Telenor-kapital

Et flertall på Stortinget bestående av regjeringspartiene, Arbeiderpartiet og SV vil støtte regjeringens forslag om å tilføre Telenor to milliarder i ny egenkapital.

Frode Eriksen
18. mars 1998 - 11:09

Samferdselskomitéen legger torsdag fram sin innstilling til saken om kapitaltilførsel til Telenor, som tidligere er foreslått av regjeringen i statsråd. Det ligger an til at regjeringen får flertall for forslaget om å tilføre Telenor to milliarder kroner i ny egenkapital.

Samtidig kommer det også signaler på det fremtidige eierskapet i statsaksjeselskapet. I Arbeiderpartiets stortingsgruppe er man ifølge Dagsavisen Arbeiderbladet positive til å tilføre Telenor mer kapital neste gang selskapet ber om det, noe som kan antyde et foreløpig nei til en delprivatisering av selskapet.

Samferdselsminister Odd Einar Dørum sa på et presseseminar tidligere denne uken at regjeringen vil komme tilbake til spørsmålet om delprivatisering før en ny kapitalutvidelse i Telenor. Signalene fra regjeringen har så langt antydet en intern splittelse i spørsmålet om privat kapital inn i selskapet, men at en utad foreløpig skyver spørsmålet om delprivatisering foran seg.

Høyre og Fremskrittspartiet er mot å bruke offentlige penger til en kapitalutvidelse i Telenor og mener selskapet heller bør delprivatiseres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.