Mot kjempefusjon på minnebrikker

Micron og Hynix skal være enige om en avtale som vil gjøre det amerikanske selskapet til verdens største produsent av minnebrikker.

Forhandlingene mellom amerikanske Micron og koreanske Hynix (tidligere Hyundai Semiconductor) om en amerikansk overtakelse av den koreanske produsentens produksjon av minnebrikker har bølget fram og tilbake i flere måneder.

For ti dager siden het det at avtalen nærmest var i boks. Som kom det knuter på tråden, og toppsjef i Hynix Park Chong-sup dro til USA for å forhandle videre. Han skal fortsatt være i USA.

Mandag morgen koreansk tid ble det kunngjort i Seoul at partene står på terskelen til å underskrive en intensjonsavtale. De er enige om at Micron overtar alle Hynix-anleggene for minnebrikkeproduksjon - hvorav en i delstaten Oregon i USA - og at Micron dessuten skal få en andel på 15 prosent av det som blir igjen i Hynix når minneproduksjonen er borte. Minnebrikker sto i fjor for 70 prosent av omsetningen i Hynix. De er videre enige om størrelsen på beløpet (3,8 milliarder dollar for minnebrikkeproduksjonen og 200 millioner dollar for andelen i det øvrige), hvordan oppgjøret skal fordeles på likvider og Micron-aksjer, og at Hynix må vente et år før det kan selge sine Micron-aksjer.

Hynix' kreditorer skal delfinansiere oppkjøpet gjennom lån til Micron på 1,5 milliarder dollar. Lånevilkårene er ikke avklart ennå. Et annet utestående moment er Microns krav om en ordning som skal sikre selskapet i tilfelle det avdekkes ytterligere gjeldsposter hos Hynix.

Hynix var verdens tredje største produsent av minnebrikker. Overtakelsen gjør Micron til verdens største produsent, forbi koreanske Samsung som heretter må nøye seg med andreplass.

Til toppen