BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mot kompromissforslag for mobilstandard

Det ser ut til at kompromissforslaget fra Ericsson og Nokia til tredje generasjons mobilsystem kan få et kvalifisert flertall på standardkonferansen som i dag avsluttes i Paris.

Frode Eriksen
29. jan. 1998 - 14:28

Onsdagens sonderende avstemming i ETSI (European Telecommunications Standards Institute) gav det resultat at Ericsson og Nokias forslag til mobilsystem bare fikk 61 prosent tilslutning, mens 71 prosent er nødvendig for at forslaget skal få kvalifisert flertall.

Nå tar Ericsson og Nokia fram et kompromissforslag som de sikret seg bredere støtte for blant en rekke utstyrsleverandører på et møte i Roma forrige uke.

Alle leverandørene som stod bak det alternative forslaget til Ericsson og Nokia, blant annet Siemens, Motorola og Alcatel Alsthom, støtter nå komprimissforslaget til Ericsson og Nokia, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

En ny avstemming om valg av mobilstandard er ventet gjennomført torsdag ettermiddag. Det er ikke kjent hvilke teknologiske detaljer det nye kompromissforslaget inkluderer, eventuelt ekskluderer.

Et forslag fra British Telecom om å utsette beslutningen til ETSI-møtet i mars fikk heller ikke tilstrekkelig flertall.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.