Mot nytt liv for Iridium

Etter vårens konkurs og Motorolas planer om å demontere satellittsystemet ved å styre satellittene mot jorden og la de brenne opp i atmosfæren, kan Iridium likevel se ut til å ha en kjøper.

Etter vårens konkurs og Motorolas planer om å demontere satellittsystemet ved å styre satellittene mot jorden og la de brenne opp i atmosfæren, kan Iridium likevel se ut til å ha en kjøper.

For ifølge den amerikanske nyhetstjenesten Total Telecom skal Iridium Satellite LLC stå klar som kjøper av selskapet for en mindre sum penger. Men noen offisielle bekreftelser på at Iridium er eller blir solgt har ennå ikke kommet.

Det som er klart er at en talsmann for selskapet Iridium Satellite LLC har sagt at selskapet er etablert, men at det ennå ikke er operativt. Det er imidlertid bekreftet at en av personene bak selskapet er Dan Colussy, mest kjent som konsernsjef i flyselskapene Canadian Pacific Airlines og Pan American World Airlines.

Om det nye selskapet skal få overta restene av Iridium, i hovedsak bestående av 70 satellitter i lav jordbane, samt bakkestasjoner, kreves det en domsavsigelse fra en konkursdomstol i delstaten New York.

Prisen som diskuteres skal ligge i størrelsesorden 25 millioner amerikanske dollar, eller vel 200 millioner kroner.

Noen nyhetsmedier skriver at Iridium Satellite vil lansere tjenester for bedrifter innenfor industri og maritim bransje, luftfart og andre reisende i løpet av halvannen måned. Amerikanske myndigheter skal også stå på kundelisten, er planen.

Motorola er for øyeblikket ansvarlig for Iridium, og har utarbeidet planer for hvordan satellittsystemet skal demonteres. men selskapet vil ikke bekrefte at Iridium er solgt. Imidlertid sier en talsmann for Motorola at en eventuell handel kan sluttføres innen utgangen av november, som også betyr at Motorola kan kutte vedlikeholdskostnader på systemet for mange titalls millioner kroner hver måned.

Til toppen