BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mot påtalevedtak i hacker-saken

Etterforskningen i den såkalte hacker-saken pågår fremdeles, over to måneder etter at en Follo-mann i 20-årene ble pågrepet og siktet for å ha slettet hjemmesidene til 11.000 privatkunder og 70 bedriftskunder.

Øystein Kvistad
9. juni 1997 - 15:22

I førsteadvokat Sverre Lillengs fravær, sier spesialetterforsker Tom Erik Guttulsrød til digi at saken ennå er under etterforskning, og at det neppe vil bli tatt nye skritt i saken før tidligst til uka.

Så fort Sverre Lilleng - som leder etterforskningen - er tilbake fra sin tjenestereise i utlandet, vil han fatte et påtalevedtak i saken. Etter det digi har grunn til å tro, kan et slikt vedtak bli fattet neste torsdag.

Det var tirsdag 8.april Økokrim pågrep en mann fra Follo-distriket og siktet ham for å ha slettet web-sider tilhørende 11.000 privatkunder og 70 bedriftskunder, inkludert digi, Dagbladet og Nettavisen. Økokrim klarte å spore opp mannen ved hjelp av Telenors datalogg. Mannen, som er i 20-årene, har overfor Økokrim erkjent de faktiske forholdene i saken, men har hele tiden fastholdt at ødeleggelsene ikke var tilsiktet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.