Mot rødt kvartal for amerikanske IT-selskaper

Antallet profit warnings fra amerikanske børsnoterte selskaper har økt dramatisk i forkant av andre kvartal - og IT-sektoren dominerer lista.

Antallet profit warnings fra amerikanske børsnoterte selskaper har økt dramatisk i forkant av andre kvartal - og IT-sektoren dominerer lista.

Styrket amerikansk dollar mot yen og en generell økonomisk uro i de asiatiske markedene, har bidratt til en økt andel negative resultatvarsler for amerikanske selskaper siste kvartal. Fram til forrige onsdag hadde 207 selskaper levert profit warnings til markedet - og ifølge analysebyrået First Call var 60 prosent av disse negative, 27 prosent positive og tre prosent på linje med forventningene. I forkant av første kvartal var 56 prosent av forvarslene negative, mens gjennomsnittet vanligvis ligger på 53 prosent.

Ifølge CDNET Interactive Investor er det teknologiselskapene som dominerer blant selskapene som har sendt ut advarsler, og det fryktes nok en runde med advarsler før resultatene blir lagt fram. Motorola og Kemet, to ledende chip-produsenter, kom nylig med advarsler og det fryktes at resten av halvlederindustrien vil følge etter. Dette var blant annet utslagsgivende for mandagens fall i Intel-aksjen på 2,3 prosent til 66,9 dollar, og bidro til at Nasdaq composite-indeksen falt med 1,7 prosent til 1715,8 poeng.

Med svakt andrekvartal i vente har mange amerikanske analytikere vendt blikket framover, men også til tredje og fjerde kvartal er det knyttet stor usikkerhet. Selv om det er gode utsikter for stabilisering av den asiatiske regionen, er det usikkert når denne vil komme. Mange frykter at uroen vil vedvare også ut tredje kvartal.

Til toppen