BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mot sikkerhetskaos på Comdex

Vesker, sekker og bagger til 150.000 besøkende skal kontrolleres ved inngangen, og alle brosjyrer må bæres i gjennomsiktige plastposer.

7. nov. 2001 - 14:25

USAs store IT-utstilling Comdex Fall 2001 åpner i Las Vegas mandag 12. november. Det blir langt mindre enn tidligere arrangementer - 150.000 besøkende mot 200.000 i fjor, og 1900 utstillere mot 2300 i fjor - men desto mer kaotisk på grunn av hittil uovertrufne sikkerhetstiltak.

Enhver veske, bag eller sekk fra rompetaskestørrelse og oppover skal sikkerhetsklareres før besøkende slipper inn på utstillingsområde. Selv sikkerhetssjekkede effekter er bannlyst på foredragene, der også kameraer er strengt forbudt. Foredragsholdere som Bill Gates trenger spesiell beskyttelse.

Sikkerhetssjekkede effekter skal bare brukes til å frakte personlige gjenstander som bærbar PC. Brosjyrer og annet informasjonsmateriale tillates bare samlet i gjennomsiktige plastposer som deles ut på utstillingsområdet. Sikkerhetspersonale kommer til å tråle rundt og sørge for at reglementet overholdes til minste detalj.

Alle besøkende må til enhver tid kunne vise pass eller annen dokumentasjon med foto. Inngangs- og andre bevis leveres bare mot godkjent legitimasjon. Billetter for de store foredragene krever kontroll av både legitimasjon og inngangs- eller utstillerbevis.

Arrangøren Key3Media Events advarer at det kan ta enda lenger tid enn "vanlig" å komme inn på foredrag, seminarer, møter og andre arrangementer, og henstiller til alle å være spesielt tidlig ute. Samtidig forbeholder man seg retten til å endre sikkerhetsreglementet etter eget forgodtbefinnende, uten forutgående varsling.

Sikkerhetssjefenes formuleringsevne er ikke på høyde med deres gode hensikter. På et tidspunkt ble det slått fast i implisitte vendinger at bærbare PC-er ikke ville bli tillatt overhode. Med de nåværende formuleringene ser det ut som de er tillatt, forutsatt at de medbringes i sikkerhetssjekkede bagger. Men på "show floor" er fortsatt alle bagger og liknende strengt forbudt.

Hvis du plutselig skulle våkne til synet av traskende kvinner og menn med bærbare PC-er i gjennomsiktige plastposer, kan du være sikker på at du er kommet til Las Vegas.

Det er smal trøst at sikkerhetsreglementet avsluttes med den evige oppfordringen: "Enjoy the show."

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.