BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mot slutten for Apple HyperCard

Hele HyperCard-teamet er flyttet over til videreutvikling av QuickTime, og ting tyder på at HyperCard vil lide en stille død.

Jørn Mortensen og Jens Kanden
5. nov. 1998 - 12:17

Det ser ut til at HyperCard-teknologien vil bli "Steved" og dermed føye seg inn i rekken av teknologier som har blitt kuttet etter at Steve Jobs tok over i Apple Computer sommeren 1997.

For mange har HyperCard vært synonymt med Macintosh. Dette alt-mulig-programmet har gjort databaseprogrammering mulig for ikke-programmerere, og over de ti årene teknologien har vært i bruk, har anvendelsesområdene for HyperCard vært nesten ubegrensede.

På nettstedet til TidBITS Electronic Publishing blir det vurdert slik at Apple kutter HyperCard for å fokusere på QuickTime som er i ferd med å bli basis for en internasjonal standard for multimedieavspilling.

TidBITS mener at Apple, for å få gjennomslag for QuickTime hos en del innholdsprodusenter, har måttet inngå lovnader om ikke å konkurrere med tredjepartsutviklere av verktøy for innholdsproduksjon. HyperCard 3.0 - som var på trappene - er i bunn og grunn et redigeringsverktøy for QuickTime-filmer. TidBITS resonnerer med at tunge aktører som Macromedia, Adobe, TrueVision og Electric Image har protestert mot at Apple lager et verktøy som konkurrerer med dem.

Derved har Apple - som selskapet måtte når det gjaldt Claris Emailer - måtte velge mellom å fornærme brukerne eller utviklerne; og nok en gang ser det ut til at utviklerne har vunnet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.