Mot storsalg av norsk Internett-boks

Norske PCTVnet er enda et skritt nærmere et storsalg av sine Internett-bokser. En engelsk husbygger skal trolig kjøpe 20.000 - 60.000 bokser neste år.

Norske PCTVnet er enda et skritt nærmere et storsalg av sine Internett-bokser. En engelsk husbygger skal trolig kjøpe 20.000 - 60.000 bokser neste år.

Den første storkontrakten er enda ikke i boks for PCTVnet, men det nærmer seg. Den norske leverandører av Internett-boksen Homepilot har nå inngått en avtale med en engelsk leverandør av smarthus-systemer.

PCTVnet produserer i utgangspunktet en boks for Internett-kommunikasjon med TV-apparatet som skjerm, men boksen kan gjøre langt mer enn blant annet Microsofts WebTV. Blant annet kan PCTVnet servere Windows på TV-skjermen din.
Les om PCTVs system for interaktivt TV og Windows på TV:
Engelske Inhouse Innovation holder på å signere en avtale med en av Englands største entreprenører. Går avalen i boks skal Inhouse Innovation levere en Homepilot til mellom 20.000 og 60.000 engelske husstander. Homepilot-boksen kan i tillegg til Internett-surfing og TV-mottak også styre strømforbruket og fungere som alarmsentral.


Administrerende direktør i PCTVnet, Lars Skorpen Hansen sier til digi.no at han regner med at kontrakten går i orden førstkommende fredag. Stemmer dette, er PCTVnet som tidligere har slitt økonomisk, trolig kommet seg over den verste kneika.

Etter hvert skal de engelske huseierne også få tilbud om Windows på TV-en sin, noe PCTVnet leverer med Citrix Metaframe og Microsoft Windows Terminal Server-teknologien, forteller Skropen Hansen.

Meningen er at Inhouse Innovation skal opprette en sentral og tjenester beregnet for kunder som ønsker seg smarthus-tjenester.

Til toppen