Mot storstilt omorganisering av Computer Associates

Det amerikanske programvarehuset Computer Associates har varslet store nyheter mandag ettermiddag. Analytikere mener Charles Wang skal omorganisere.

Det skjer ting rundt den fjerde største programvareprodusenten i verden, Computer Associates. Selskapet hevder at de på mandag kveld, norsk tid, vil komme med svært så spennende og signifikante nyheter. Det melder Bloomberg News.

Nyheten vil mest sannsynlig omhandle organiseringen av selskapet. Det hevder i alle fall en analytiker som nyhetstjenesten Bloomberg har vært i kontakt med. I juni sa selskapet at de vurderte å spinne av noen av virksomhetene og liste disse på børsen, som såkalte Tracking-stocks. Dette for å rette opp en fallende aksjekurs.

Men det kan også være at Computer Associates sin karismatiske og velbetalte toppsjef Charles Wang, vil komme til å dele inn hele selskapet i tre divisjoner som alle vil bli notert hver for seg på børsen.

Disse divisjonen vil aller mest sannsynlig bli delt inn i operasjonssystem, applikasjonsprogrammer og tjenester.

Før børsen åpner mandag på Wall Street vil det bli kalt inn til pressekonferanse. Først da vil markedet få vite hva Wang vil med selskapet fremover. Ingen fra selskapet ville kommentere eller utdype noe rundt den kommende nyheten.

Aksjen i Computer Associates har vært suspendert fra handel på New York Stock Exhange (NYSE) siden fredag. Da ble det kjent at selskapet skulle slippe nyheten mandag. Selskapet steg da ni prosent over forrige notering. Det melder Bloomberg.

Dette er kjærkomne prosenter. Siden 3. juni har aksjeverdien i selskapet falt med hele 47 prosent. Dette skjedde da selskapet advarte markedet om kjedelige tall i fremtiden Salget i Europa gikk ikke så bra som ventet, og profitten var under press.

Til toppen