KARRIERE

Mot strømmen: IBM skal ansette folk

Som én av de få i IT-bransjen, skal IBM-sjef Endre Rangnes øke staben.

7. jan. 2002 - 13:42

Helt på tampen av 2001, fredag 21. desember, offentliggjorde Forsvaret at de hadde valgt IBM som leverandør til det enorme Golf-prosjektet. Etter 18 måneder og flere forsinkelser skal Forsvaret endelig ta fatt på å samle alle forsvarsgrenenes økonomi og administrasjonsssystemer i et felles system.

Sammen med flere andre kontrakter, blant annet et nytt informasjonssystem som skal benyttes av 8.000 brukere i Justis- og politidepartementet, gir dette IBM-sjef Endre Rangnes en pangstart på det nye året. Nå skal IBM, som en av de få store, faktisk ansette folk.


IBM slanket som alle andre staben i løpet av fjoråret. 100 ansatte måtte gå, og selskapet har nå 1.500 ansatte.

- Når Golf-prosjektet kommer i gang, trenger vi flere folk. Vi er ikke ferdige med planleggingen, men vi skal trolig rekruttere 40-60 ansatte, forteller Rangnes til digi.no.

Rangnes vet i hvert fall om ett sted han kan lete etter folk som kan lage komplekse økonomisystemer og som til og med kjenner Golf-prosjektet godt. Accenture (tidligere Andersen Consulting) tapte kampen om Golf og vil trolig si opp en del av de konsulentene selskapet hadde i beredskap i tilfelle de fikk kontrakten.

I bedre tider hadde man kunnet skaffet seg andre kontrakter, men i privat sektor er det langt mellom store, nye prosjekter og oppdrag i Golf-klassen finnes ikke. Accenture sa i løpet av høsten opp 100 yngre ansatte og har i dag 1.200 medarbeidere.

Markedssjef Bjørn Boberg vil ikke kommentere eventuelle oppsigelser.
- Vi må nå gå gjennom organisasjonen og se på markedet, er det eneste han vil si til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.