BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mot to mrd i videokonferanser

Videokonferanseutstyr for bruk innen telemedisin er i ferd med å bli "big business". Ifølge en markedsundersøkelse utført av Feedback Research ble det solgt slikt utstyr for nesten 1,8 milliarder kroner i fjor, og markedet er fortsatt i sterk vekst.

Øystein Kvistad
10. juni 1997 - 12:22

Rapporten "The World for Telemedicine Products and Services" sier at det ble investert minst 500 millioner dollar - omlag 3,5 milliarder kroner - i telemedisinprodukter og -tjenester i 1996, ifølge opplysninger gitt av deltakerne i undersøkelsen.

Til sammenlikning investeres det årlig det dobbelte - omlag en milliard dollar - i alle slags typer videokonferanseutstyr på verdensbasis, anslår Feedback Research i rapporten, som spår at telemedisinsegmentet innen videokonferansemarkedet innen år 2001 vil vokse til 1,4 milliarder dollar bare på det europeiske og sør-øst-asiatiske markedet.

I studien legger Feedback Research til grunn at hovedårsakene til den voldsommme veksten for telemedisinutstyr i Europa de kommende årene er etablering av nye medisinske og telekommunikasjonsmessige standarder, gjennomføring av omfattende helse- og sosialreformer, større medisinske behov og krav for det enkelte individ i eldre aldersklasser, potensielle kostnadsfordeler med innføring av ny teknologi, samt at stadig flere av helsevesenets kompliserte takster for legebehandling forenkles eller fjernes helt.

Ifølge rapporten vil internasjonale storspillere på telekomarenaen, som de fusjonerende gigantene British Telecommunications og MCI, fortsatt spille en viktig rolle innen videokonferansesektoren på telemedisin-markedet, sammen med utstyrsleverandører som NEC, Panasonic, PictureTel og VTEL.

Sistnevnte fusjonerte med CLI tidligere i år - et selskap som ifølge rapporten sto for anslagsvis 80 prosent av det samlede videkonferansemarkedet i Kina i 1996.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.