BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mot tvungen e-avlytting av alle briter

Britiske myndigheter arbeider med et lovverk der det kan åpnes for at staten gis adgang til å lese all privat, kryptert kommunikasjon.

Hilde Nyman
2. mars 1998 - 09:52

Krypteringslovverket skulle egentlig bli presentert for to uker siden, men statsråden for handel og industri, Barbara Roche kansellerte i siste øyeblikk, skriver britiske Electronic Telegraph. Årsaken til forsinkelsen på forslagene var ifølge en rådgiver til Roche, spekulasjoner på Internett uken før den planlagte annonseringen. Rådgiveren opplyste også at forslagene vil komme fram i parlamentet i nærmeste framtid.

I første omgang vil myndighetene foreslå en frivillig ordning hvor man kan overlate nøkkelen til kryptering til en "nøytral tredjepart". Organisasjoner som kjemper for personvern ser dette som begynnelsen på noe som vil bli tvunget gjennom etterhvert.

- Innretningen på dette forslaget er at man tar sikte på å invadere privatlivet til folk som ikke bryter loven, heller enn kriminelle, sier Simon Davies, gjesteforeleser i datasikkerhet ved London School of Economics til Electronic Telegraph.

Myndighetenes forslag bygger på et "Green Paper" utgitt i april i fjor som omhandlet kryptering av dokumenter, i tillegg til å ta for seg digitale signaturer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.