Motbør for CA-ledelsen

Farsen rundt Computer Associates' (CA) oppkjøpsforsøk på Computer Sciences Corporation (CSC) fortsetter. Nå har CSC gitt formelt avslag på budet fra CA, samtidig som CA-aksjonærer går til sak mot CA for ikke å ha informert om oppkjøpsplanene i tide.

Computer Assoiciates' oppkjøpsraid mot Computer Sciences Corporation fikk nye dimensjoner mandag, etter at CSC mandag ga formelt avlag på tilbudet fra CA på 108 dollar per aksje.

- Selskapet har langt bedre kortsiktige og langsiktige prospekter enn det dette budet reflekterer, uttalte styret i CHS mandag.

Sammen med avslaget på budet fra CA, åpnet også ledelsen i CSC for oppkjøpstilbud fra andre selskap og dette fikk aksjene i CSC til å stige med 2 3/4 dollar til 107 7/16 dollar under gårsdagens handel på Nasdaq. Dette til tross for at de fleste analytikere tviler på at det finnes andre aktuelle kjøpere til selskapet.

Mens CSC-aksjonærene så langt har nytt godt av de aggresive oppkjøpsplanene fra CA, er aksjonærene i CA misfornøyde. Når det første budet fra CA ble offentliggjort i begynnelsen av februar, falt kursen i CA betraktelig og aksjonærene går nå til sak mot sitt eget selskap for brudd på informasjonsplikten.

Bakgrunnen for anklagene er at Computer Associates under flere analytikerpresentasjoner i tiden før det første budet ble lagt fram, uttalte at oppkjøp ikke var en del av vekststrategien. I samme periode skal selskapet ha hatt samtaler om fusjon med Computer Sciences, samtidig som styreformann i CA, Charles Wang, solgte aksjer.

Til toppen