Motemobil har innlagt parfyme

Siemens vil tekkes kvinnelige mobilbrukere med multimediafunksjoner og dufter.

Siemens vil tekkes kvinnelige mobilbrukere med multimediafunksjoner og dufter.

Siemens Communications lanserte i Paris i dag sin første mobiltelefon designet av og for kvinner, både teknisk og estetisk.

Modellen Siemens CL75, som også ble forhåndsvist på CeBIT, er telefon og smykke i samme stykke.

For å markere anledningen og slå an den feminine tonen har Siemens engasjert en av verdens ledende eksperter på parfyme, Roja Dove, som har kreert en skreddersydd duft inspirert av den nye motemultimediamobilen, skriver selskapet i en pressemelding.

Dove har nylig åpnet Dove Haute Perfumery i London.

Dagens tema «Ny Romantikk» har sammen med brukerundersøkelser inspirert Siemens til å lage en innovativ mobiltelefon beregnet spesielt på kvinner. Den elegante foldetelefonen CL75 kombinerer feminin eleganse samtidig som den hevdes ha et bredt spekter av moderne multimediafunksjoner.

–Undersøkelser Siemens har gjennomført viser at kvinnene har ønsket seg et mer motetilpasset design, og denne foldetelefonen er fra dag 1 designet med dem for øye, sier kreative sjef Susanne Ebling.

Dove brukt en teknikk som kalles «duftprofilering», der hver duft avstemmes til individets spesielle særtrekk. Duften skal være en romantisk blanding av sitronolje, lavendel, sandeltre, geranium og kamomille.

– Jeg har kombinert det subtile og intuitive i en duft med det teknisk avanserte som finnes i en mobiltelefon, til en duft som er luksuriøs og fengslende og som jeg tror er en moderne tolkning av femininitet, sier Roja Dove.

Mobiltelefonen veier 90 gram og passer godt i håndvesken.

Aktuell teknologi omfatter blant annet innebygd VGA digitalt videokamera med 4x zoom. Telefonen dekker GSM i Europa og USA. Skjermen er vridbar, og kan fungere som søker for selvportrett. Bilder og videoer vises på den 128 x 160 piksler store, innvendige skjermen i 262,000 farger. 11 MB minne er tilgjengelig for bilder, videoer, tekstmeldinger, adresser og avtaler.

CL75 vil koste rundt 2.500 kroner, og vil være tilgjengelig fra andre kvartal i 2005 i den opprinnelige varianten «Røde silkeblomster».

Til toppen