JUSS OG SAMFUNN

Motorola anmelder Apple på nytt

Første nye patentstrid siden Google ble eier.

US ITC blir nok en gang arena for en patentstrid mellom Apple og Motorola Mobility.
US ITC blir nok en gang arena for en patentstrid mellom Apple og Motorola Mobility.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. aug. 2012 - 14:43

Motorola Mobility har på nytt innklaget Apple til U.S. International Trade Commission (ITC) for patentkrenkelser. Denne ganske skal det ifølge TechCrunch dreie seg om sju ulike patenter som beskriver oppfinnelser knyttet til epostvarsler, posisjonspåminnelser, videoavspilling og funksjonalitet som tilbys av den digitale assistenten Siri. De fulle detaljene om dette vil ikke bli tilgjengelig på ITCs nettsted før senere i dag.

Motorola krever forbud mot import av Apple-enheter, inkludert iPhone, iPad og Mac, til USA, inntil saken er løst.

– Vi skulle gjerne ha kommet til forlik om disse patentspørsmålene, men Apples uvilje til å utarbeide en lisens gir oss lite annet valg enn å forsvare oss selv og oppfinnelsene til våre ingeniører, opplyser Motorola Mobility i en epost som er sendt til amerikansk presse, inkludert Bloomberg News.

De to selskapene har kranglet om påståtte patentkrenkelser i alle fall siden 2010, blant annet om Motorola-patenter som er essensielle for industristandarder som 3G mobilteknologi. Apple mener at lisenskravene fra Motorola er altfor høye.

Patentene som danner grunnlaget for den nye klagen mot Apple, skal ikke være standardessensielle.

Den nye patentstriden er etter alt å dømme den første som Motorola Mobility starter etter at Google formelt ble eier av selskapet i mai i år.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.