Motorola avduker Linux-mobil

Motorola avduker Linux-mobil

Motorola gir både Symbian og Microsoft konkurranse med den første mobilen som styres av Linux.

Under første dagen på 3GSM-messen i Cannes i går avduket Motorola en rekke nye telefoner. Etter flere års lavere aktivitet synes selskapet å ha kommet på offensiven, særlig mot Nokia.

Den største nyheten er 'A760', en mobiltelefon som hverken drives av Motorolas egen programvare, Symbian-mobiloperativsystemet eller Microsoft.

Som den første telefonen har Motorola gitt A760 et Linux operativsystem. A760 som er en kombinasjon av en lommedatamaskinen og mobil har også Java, noe som gir utviklere av ny programvare to valg.

I tillegg til Linux, har A760 også en trykksensitiv fargeskjerm, kamera, video og MP3-avspiller og Bluetooth. Med disse funksjonene matcher telefonen blant annet Sony Ericssons P800. Det er ukjent når A760 kommer i salg.

Motorola tilbyr også referansedesign og mobil-Linux til andre produsenter av mobiltelefoner.

I tillegg lanserte Motorola to andre nye telefoner.

'V600' er en oppbrettbar telefon med stor fargeskjerm, kamera og Bluetooth. 'C350' er en billigere modell med fargeskjerm og avanserte ringelyder.

Motorola viste også frem igjen sin kommende 3G-telefon, som først het A830 og nå heter A835. Den skal komme i salg til høsten.

Til toppen