Motorola betaler ukjent sum for Trolltechs SDK

Motorola satser for fullt på å bruke Trolltechs programmer i alle sine Linux-mobiler.

Motorola betaler ukjent sum for Trolltechs SDK

Motorola satser for fullt på å bruke Trolltechs programmer i alle sine Linux-mobiler.

Programvareselskapet Trolltech lever av å utvikle programvarebiblioteket Qt som gjør det enkelt å utvikle programmer som kan kjøres på flere plattformer. Dette biblioteket har de også brukt til å lage en mobil plattform som har fått navnet Qtopia.

Nå har Trolltech sendt ut en børsmelding der de forteller at Motorola har betalt en ukjent engangssum for rettigheten til å distribuere utviklerversjonen av Trolltechs mobil SDK (Software Development Kit) Qtopia Core sammen med sin Motomagx-plattform.

- Dette er antageligvis den viktigste avtalen vi noensinne har inngått, sier Haavard Nord, til digi.no.

Motomagx er Motorolas mobile Linux-plattform, og det amerikanske mobilselskapet har stor tro på at den vil innta store deler av mobilmarkedet.

- Dette er antageligvis den viktigste avtalen vi noensinne har inngått

- Motorola viser oss stor tillit ved bruke Qtopia i sin plattform, og de sier selv at Motomagx kommer til å bli brukt i opptil 60 prosent av mobilene sine om noen år, sier Nord, til digi.no.

I tillegg til en ukjent engangssum for utviklerverktøyet, får Trolltech også betalt per mobil som bruker Motomags-plattformen med Qtopia Core.

- Per i dag har de solgt over 9 millioner Linux- og Qtopia-baserte telefoner, og nå som de distribuerer Motomagx-telefoner ut i verden vil vi se at disse tallene vil skyte i været, sier Nord.

Trolltech er også opptatt av at denne avtalen også vil gi selskapet en markant større brukerbase som blir fortroelig med deres løsninger.

    Les også:

Til toppen