Motorola får 19 WAP-partnere

Motorola har inngått en nett-allianse med 19 innholdsleverandører som skal levere stoff til selskapets WAP-telefoner. Blant leverandørene er Amazon og Reuters.

Motorola har inngått en nett-allianse med 19 innholdsleverandører som skal levere stoff til selskapets WAP-telefoner. Blant leverandørene er Amazon og Reuters.

Nyheten ble kjent på CeBIT-messen i Hannover. Mobil-produsenten Motorola opplyser at brukerne ved hjelp av en nettbasert applikasjon skal kunne lagre sine favoritt-bokmerker, og deretter komme til ønskede nettsted bare ved å trykke på én tast på mobiltelefonen.

Å trykke på en knapp er mye lettere enn å forsøke å skrive en internett-adresse ved hjelp av telefonens taster, mener selskapet.

Motorola ønsker at programmet skal kunne overtale ulike nettsteder til å WAP-tilpasse innholdet på sidene, og at det igjen vil resultere i en mengde nye tjenester og forretningsmodeller for trådløst Internett. Til gjengjeld vil selskapet gjøre disse sidene lett tilgjengelige for sine brukere.

Motorola har inngått nett-allianse med følgende innholds- og tjenesteleverandører:

Amazon.Anywhere (nettbutikk, tilbyr shopping via mobiltelefon)
AccuWeather (værmelding)
Ajaxo (aksje og børsinformasjon)
AgentGO (tilbyr kunde-profiler)
AirFlash (søkemotor)
Avant.Go (nettbutikk, aksjekurser, sport, underholdning, nyheter)
BarPoint (prissammenlikning)
Digital Bridges (spill)
Ents24 (underholdning)
GolfServ (golf-informasjon)
News Alert (finans-nyheter)
PR Newswire (nyheter)
Reuters (nyheter)
7am (teknologi og internasjonale nyheter)
SmartServ Online (aksje- og e-handelstransaksjoner)
Sports (sport)
SportsTicker (sports-nyheter)
TheStreet (finans-nyheter)
Worldspan (reise-tjenester)

Motorola vil også fokusere på å levere nett-tjenester til sine brukere, og i løpet av året vil alle nye terminaler ha Internett-tilgang, melder nyhetsbyrået Reuters.

Til toppen