BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola først med dual band-telefon

"Det du aldri trodde var mulig", er Motorolas nye slagord. Valget virker logisk når en ser på selskapets nye dual-band-telefon International 8900 - det er ingeniørkunst på høyt nivå.

Øystein Kvistad
22. aug. 1997 - 15:47

- Det sier seg selv at godt vante GSM-kunder, mange av dem har fått kjøpt avanserte telefoner til sterkt subsidierte priser, ikke vil godta et nytt produkt på markedet som både er fysisk større og koster vesentlig mer enn de apparatene de allerede har kjøpt. Når vi nå lanserer dual band-telefonen International 8900 som svitsjer automatisk mellom GSM 900 og DCS 1800, må vi derfor kunne tilby et apparat som ikke på noen måte bryter med disse kritiske kravene - til tross for at det er mer teknologi som skal pakkes inn på et like stort - eller helst mindre - område, sier produktsjef for Motorolas Europa-satsing, Dominic Strowbridge til digi.no.

Torsdag var Strowbridge i Oslo for å "fri" til de nordiske mobiloperatørene. Motorola satser sterkt på dual-band-løsninger, det vil si håndsett og infrastruktur for mobilnett som kombinerer GSM 900 og DCS 1800, og representanter fra blant andre svenske Comviq og Europolitan, norske NetCom og Telenor Mobil, danske Sonofon og finske Telecom Finland var til stede på Motorolas Oslo-offensiv.

- For operatørene er det viktig at så mange som mulig av deres mobilkunder allerede nå velger dual-band-telefoner framfor ordinære GSM 900-telefoner, ellers risikerer de å måtte betale millioner av kroner i ekstra subsidier når GSM-nettet er sprengt og kundene uansett vil konvergere til DCS 1800, advarer Strowbridge. I et såpass subsidiepreget marked som det norske, vil de færreste kundene godta å måtte betale full pris for en dual-mode-telefon når de i en årrekke har sluppet unna med subsidier på mellom ett og to tusen kroner, poengterer han.

Nå skal det sies at advarselen sikkert er godt ment, men faktum er i hvert fall at Strowbridge og Motorola også vil tjene gode kroner på at operatørene så fort som mulig går for dual-band. For foreløpig er det bare Motorola som tilbyr dual-band-telefoner som svitsjer automatisk mellom GSM 900- og DCS 1800-systemet.

Motorola lanserte International 8900 i Roma i juli. Telefonen er bygget på 8700-chassiset, en av markedets mest stabile mobilplattformer, og selv om den fysiske plassen er den samme har Motorola klart å pakke inn massevis med ny teknologi i boksen uten at dette har slått negativt ut på verken størrelse, vekt, pris eller ytelse.

- Mottoet "Det du aldri trodde var mulig" passer virkelig på denne telefonen. International 8900 har fått en taletid på inntil 13 timer, maksimal standby-tid er 220 timer, vibracall- og voicemail-funksjon leveres som standard, telefonen er forberedt for avanserte fase II GSM-tjenester, og hele greia veier ikke mer enn 160 gram! Legger du til Motorolas Cellect 3 PCMCIA-kort kan du via en bærbar PC overføre data med en hastighet på inntil 56 kilobits per sekund, opplyser Strowbridge til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.