BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola først med dualband

Ericsson, Nokia, Siemens og Motorola - for å nevne noen - legger i disse dager opp til et mobilt produktrush uten sidestykke under CeBIT i Hannover. Blant annet står dualband mobiltelefoner i fokus som aldri før, noe som har satt ny fart i skadeskutte Motorola.

Øystein Kvistad
14. mars 1997 - 09:32

Selv om Motorola ikke på langt nær kan sies å være alene på dualband-markedet, er det liten tvil om at den amerikanske giganten står godt rustet til kampen om dualband-kundene, det vil si kunder som har behov for "kombitelefoner" som både fungerer som en vanlig GSM-telefon (900 MHz frekvensbåndet) og DCS 1800-telefon (GSM i 1800 MHz frekvensbåndet).

Nå svitsjer ikke telefonen automatisk mellom frekvensbåndene der det er nødvendig - en slik løsning er det ingen av mobilprodusentene som har fått til ennå - men brukeren må selv manuelt skifte mellom 900- og 1800-båndet for å koble seg opp til det aktuelle systemet.

- Motorola ligger så godt an i løypa fordi vi er det selskapet som har desidert størst produksjonskapasitet og som dermed kan levere dualband-telefoner i betydelig volum, sier produktsjef Allan Burnes i Motorola til digi:tele. Selskapet har allerede mottatt flere bestillinger på slike telefoner, og i mai er det klart for de to første storleveransene. Det er de to britiske DCS 1800-operatørene Orange og One-2-One, som begge har bistått Motorola i utviklingen av dualmode-produktet "International 8800", som er kunder. Både innholds- og utseendemessig er telefonen til forveksling lik Motorolas gamle GSM toppmodell 8700. Motorola International 8800 får inntil 198 timer standbytid og 10,5 timers taletid med det største batteriet.

- Uten å nevne navn kan jeg opplyse at vi også har vært i kontakt med norske interessenter om kjøp av vår nye dualband-telefon, sier Burnes til digi:tele. I øyeblikket er det bare to GSM-operatører i Norge, Telenor Mobil og NetCom, og det er dermed også bare disse som kan sies å være mer eller mindre sikret DCS 1800-konsesjon. Hvem Motorola har snakket med er det altså ikke så vanskelig å spekulere i...

P.S.

Under CeBIT i Hannover lanserer Motorola også en teknisk lekkerbisken på GSM-fronten. Nyheten heter SlimLite og er en elegant, slank men samtidig robust GSM-telefon som kun veier 122 gram. Telefonen er på tykkelse med en kulepenn og glir elegant ned i skjortelommen. I letteste versjon er GSM-telefonen utstyrt med et batteri som yter inntil 40 timers standbytid og mellom maksimalt 140 minutter taletid. Med ulike batterikombinasjoner kan imidlertid taletiden komme opp i hele ni timer og standbytiden maksimalt 150 timer, opplyser Allan Burnes til digi:tele.

D.S

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.