JUSS OG SAMFUNN

Motorola frifunnet for enslig patentbrudd

Tysk domstol avviser Microsoft-anklage.

Reuters meldte før helgen at en distriktsdomstol i Mannheim, Tyskland, har frifunnet Google-eide Motorola Mobility for anklager om krenkelse av et Microsoft-eid patent. Ifølge Reuters dreier det seg om metoder for å gjøre det mulig for applikasjoner å fungere på ulike håndsett.

Men ifølge PC Advisor er det dette patentet saken har dreid seg om. Patentet beskriver et programmeringsgrensesnitt som fungerer som et abstraksjonslag mellom radioen i en mobiltelefon og programvare i den samme enheten.

I saken skal Microsoft ha krevd både salgsforbud av Motorola-enheter som selskapet mener at krenker patentet, samt at Motorola betaler lisensavgifter for bruken av den patenterte teknologien.

Dette skal være den fjerde patentsaken mellom som Microsoft har innledet mot Motorola Mobility i Tyskland. I de tre øvrige har Microsoft fått medhold i kravet om salgsforbud. Disse har ifølge PC Advisor dreid seg om patenter knyttet til SMS, FAT-filsystemet og en metode for å håndtere kommunikasjon mellom et virtuelt tastatur og en applikasjon.

– Denne avgjørelsen påvirker ikke de øvrige forføyningene Microsoft har blitt tilkjent og har håndhevet mot Motorola-produkter i Tyskland. Det er fortsatt slik at Motorola i stor grad krenker Microsofts immaterielle eiendom, og vi håper selskapet vil slutte seg til det store flertallet av Android-enhetsleverandører ved å lisensiere Microsofts patenter, heter det i en kommentar fra David Howard, assisterende sjefjurist i Microsoft, som har blitt sendt til amerikansk presse i forbindelse med den siste rettsavgjørelsen.

Til PCMag.com sier en talsperson for Motorola Mobilty bare at selskapet er tilfreds med gunstige resultat i saken.

Motorola Mobility forsøker på sin side å få Microsoft til å lisensiere visse Motorola-eide patenter som er knyttet til videoteknologien H.264. Selskapet har fått medhold i Tyskland, men møter motstand på hjemmebane. I slutten av september avgjorde en amerikansk ankedomstol at Motorola Mobility ikke får lov til å håndheve det tyske salgsforbud mot visse Microsoft-produkter, inkludert Xbox 360 og enkelte Windows-utgaver.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.