BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola går definitivt over til Windows

Microsoft og Motorola har formelt bekreftet en vidtrekkende allianse for Windows-baserte mobiltelefoner.

15. sep. 2003 - 08:17

Kunngjøringen om en vidtrekkende allianse mellom Microsoft og Motorola er ventet i dag eller i morgen, ifølge Wall Street Journal og Associated Press. Dermed bekreftes gjennombruddet for Microsofts mobilteknologi som ble antydet etter lekkasjene for ti dager siden om den Windows-baserte Motorola-modellen MPX200 som skal selges til Orange-abonnenter i Europa. For to uker siden solgte Motorola sin eierandel i det konkurrerende operativsystemet Symbian til Nokia.

    Les også:

Motorola har sendt ut en pressemelding om MPX200 der det heter at de vil samarbeide med Microsoft om en rekke mobiltelefoner og trådløst kommuniserende Pocket PC-modeller beregnet på brukere som ønsker å ha lettvint tilgang til Internett døgnet rundt, uansett hvor de måtte befinne seg. Det heter videre at selskapene vil samarbeide innen markedsføring og utvikling.

Motorola-modellen MPX200 (bildene) vil komme på markedet i USA i fjerde kvartal, som et tilbud til abonnentene til AT&T Wireless Services. Den vil også selges i Hongkong gjennom operatøren Telecom Service Network.

En Gartner-analytiker som har fått demonstrert apparatet, sier det er absolutt bedre enn det han har sett tidligere av Windows-baserte mobiltelefoner, både i ytelse og design. På den andre siden er markedet for slike avanserte telefoner foreløpig forholdsvis begrenset, med antatt salg på 10 millioner av 450 millioner mobiltelefoner i år.

Prisen til sluttbruker er avhengig av hvor mye operatørene er villige til å subsidiere abonnentene. I USA antydes det et sted mellom 100 dollar og 300 dollar.

MPX200 kan ta opp til en gigabyte minne, og vil kunne samordne avtalebok og kontaktliste både direkte med en PC og med en Exchange-server. Applikasjoner vil kunne lastes ned og vedlikeholdes over GPRS, og det er innebygget programvare for lyd, video og bilde. MSN Messenger gjør det mulig å utveksle lynmeldinger i stedet for SMS. Det er mange muligheter for skreddersøm av skjermbilder og ringetoner. Telefonen krever GSM1800 (Europa) eller 1900 (USA).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.