Motorola halverer staben i Norge

2001 var et marerittår for Motorola med store nedskjæringer i staben. Nå nedskaleres Norge kraftig.

2001 var et marerittår for Motorola med store nedskjæringer i staben. Nå nedskaleres Norge kraftig.

Administrerende direktør Roy Larsen i Motorola Norway opplyser til digi.no at de har nedbemannet den norske virksomheten fra 11 til 6 personer.

- Slike beskjeder kommer alltid som et lite sjokk. Vi fikk beskjed forrige mandag. Per i dag er vi seks personer, sier han. Larsen vil ikke kommentere hvordan de har løst bemanningssituasjonen så kjapt - om det er sluttpakker involvert eller andre umiddelbare tiltak.

I Norge har stillingene vært fokusert rundt salg/markedsføring pluss teknologi. Kuttene rammer begge disse virksomheten og enkelte funksjoner, som ingeniørfunksjoner og ordreregistreringsfunksjoner, overføres til det nordiske hovedkontoret i Danmark.

- Vi har vært mange i Norge i forhold til Nokia og Ericsson. Jeg føler vel at dette er riktigere i forhold til markedssituasjonen, sier han.

Nedskjæringene kommer etter pålegg fra det amerikanske morselskapet, som i desember i fjor meldte at over 9.000 stillinger skulle kuttes. Det har vært mange runder med såkalte omstruktureringer i Motorola i 2001.

Selskapet opplevde et giganttap på 1,4 milliarder dollar, eller nesten 13 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor og en nedgang i salget på over 20 prosent. Larsen hevder imidlertid at datterselskapene i Norden greier å levere plussresultater.

De nordiske kontorene må likevel ta sin del av støyten og tåle oppsigelser.

- Vi har et uendret ambisjonsnivå i Norge, sier den norske sjefen og mener de skal greie seg ved å bli mer effektive i den daglige driften.

Til toppen