Motorola hopper der Nokia snubler

Mens Nokia snubler leverer Motorola kvartalstall med nok et kraftig sprang oppover.

Mens Nokia snubler leverer Motorola kvartalstall med nok et kraftig sprang oppover.

Motorola kunngjorde tall for tredje kvartal i går. Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 26 prosent til 8,62 milliarder dollar. Resultatet økte fra 116 millioner dollar til 479 millioner, tilsvarende et hopp fra 0,05 dollar per aksje til 0,20 dollar per aksje. Fjorårets tredje kvartal var preget av store engangsutgifter.

Resultatet var noe bedre enn forventet: Analytikernes prognose lød på 0,19 dollar per aksje.

For fjerde kvartal spår Motorolas omsetning i intervallet 9,3 milliarder dollar til 9,8 milliarder. En analytiker sitert i Wall Street Journal mener dette er noe lavt.

Om lag 40 prosent av Motorolas omsetning er innen mobiltelefoner. I andre kvartal økte omsetningen av selskapets mobiltelefoner med 67 prosent. Hoppet i tredje kvartal er noe dempet i forhold, med 34 prosents økning fra tredje kvartal i fjor, til 3,9 milliarder dollar. Økningen i volum er på 15 prosent til 23,3 millioner enheter. At omsetningen øker langt mer enn volumet, tyder på at Motorola ikke er spesielt presset av priskuttene til erkerivalen Nokia som opplevde en tredje kvartals vekst på snaut én prosent.

    Les også:

Innen operatørrettede løsninger vokste Motorolas omsetning med 24 prosent til 1,3 milliarder dollar.

Til toppen