BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola innfridde - men aksjen ned

Den amerikanske tele- og IT-utstyrsprodusenten Motorola overrasket ingen da selskapet mandag rapporterte om et overskudd på på 266 millioner dollar. Aksjen krøp ned vel en dollar til ny kurs USD 71.

Øystein Kvistad
7. okt. 1997 - 11:56

Motorola Inc. rapporterte mandag en økt fortjeneste i tredje kvartal på 29 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Selskapet kan vise til en fortjeneste i kvartalet på 266 millioner dollar, eller 44 cents per aksje, mot USD 206 millioner (34 cents per aksje) for ett år siden.

Analytikernes forventninger om en Motorola-fortjeneste i tredje kvartal på 53 cents per aksje er nesten innertier, for sett bort fra engangskostnader i forbindelse med avskrelling av virksomhet som ikke har levd opp til forventningene - et beløp i størrelsesorden USD 95 millioner, som utgjør omtrent 10 cents per aksje etter skatt - ville selskapet tjent USD 328 millioner, eller 54 cents per aksje.

Selskapets omsetning økte med 13 prosent til USD 7,4 milliarder, opp fra USD 6,5 milliarder i tredje kvartal 1996. Størsteparten av salgsveksten kommer fra divisjonen som produserer Motorolas "hybridsystemer" - en miks mellom toveis radio og selskapets tradisjonelle mobiltelefonsystemer. Motorolas hovedområder - mobiltelefoni og halvledere - rapporterer begge en 12 prosents salgsvekst i tredje kvartal 1997.

Beslutningen om å slutte med kloneproduksjon av Apple Computers Macintosh-maskiner påvirker Motorolas fortjeneste i negativ retning. I tillegg har selskapet opplevd betydelig høyere kostnader enn budsjettert i forbindelse med sitt satellittprosjekt Iridium LLC og innen utviklingen av flatskjermer, melder WSJ.

Motorola har også slitt med fallende markedsandeler i personsøkermarkedet i USA og Kina. Omsetningen i personsøkerdivisjonen sank i tredje kvartal med 13 prosent og ordreinngangen stupte med formidable 44 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.