BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola kjøper i Symbian

Joint venture-selskapet Symnbian, etablert i sommer av Ericsson, Nokia og Psion, for å fremme bruken av Psions EPOC-operativsystem i mobile kommunikasjonsprodukter som et alternativ til Windows CE, får Motorola inn på eiersiden.

Frode Eriksen
30. okt. 1998 - 08:13

Motorola vil investere 28,75 GBP (355 mill. kroner) i Symbian og overtar en eierandel i venture-selskapet på 23,1 prosent, det samme som Nokia og Ericsson får etter å ha redusert sine aksjeposter fra 30 prosent, mens Psion reduserer sin aksjepost fra 40 prosent til 30,7 prosent.

Symbian har som mål å ta en ledende rolle i markedet for trådløse informasjonsenheter ved å akselerere tilnærmingen mellom mobil databehandling og trådløs teknologi, samt muliggjøre aksess til Internett, meldinger og informasjon, alt i en enhet som får plass i en skjortelomme.

Alliansen er først og fremst en stor seier for Psion, som med dette får betydelig styrke mot hovedkonkurrenten, Microsofts Windows CE.

Motorola vil ta med seg sin TrueSync-teknologi fra Starfish, som ble kjøpt tidligere i år. TrueSync gjør det mulig for brukerne å lagre informasjon i mobiltelefonen og senere taste den tilbake og synkronisere informasjonen med en desktop eller serverbasert applikasjon.

Administrerende direktør i Symbian, Colly Myers, sier at TrueSync gjør teknologiplattformen venture-selskapet utvikler enda bedre og vil ytterligere styrke EPOC som en standard for trådløse kommunikasjonssystemer.

Symbian vil blant annet jobbe for å knytte sammen nøkkelstandarder som Wireless Application Protocol (WAP), Bluetooth og "Java for Wireless Information Devices".

EPOCs hovedfordel fremfor Windows CE er lavere strømforbruk og minnebehov.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.