BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola kjøper i Symbian

Joint venture-selskapet Symnbian, etablert i sommer av Ericsson, Nokia og Psion, for å fremme bruken av Psions EPOC-operativsystem i mobile kommunikasjonsprodukter som et alternativ til Windows CE, får Motorola inn på eiersiden.

Frode Eriksen
30. okt. 1998 - 08:13

Motorola vil investere 28,75 GBP (355 mill. kroner) i Symbian og overtar en eierandel i venture-selskapet på 23,1 prosent, det samme som Nokia og Ericsson får etter å ha redusert sine aksjeposter fra 30 prosent, mens Psion reduserer sin aksjepost fra 40 prosent til 30,7 prosent.

Symbian har som mål å ta en ledende rolle i markedet for trådløse informasjonsenheter ved å akselerere tilnærmingen mellom mobil databehandling og trådløs teknologi, samt muliggjøre aksess til Internett, meldinger og informasjon, alt i en enhet som får plass i en skjortelomme.

Alliansen er først og fremst en stor seier for Psion, som med dette får betydelig styrke mot hovedkonkurrenten, Microsofts Windows CE.

Motorola vil ta med seg sin TrueSync-teknologi fra Starfish, som ble kjøpt tidligere i år. TrueSync gjør det mulig for brukerne å lagre informasjon i mobiltelefonen og senere taste den tilbake og synkronisere informasjonen med en desktop eller serverbasert applikasjon.

Administrerende direktør i Symbian, Colly Myers, sier at TrueSync gjør teknologiplattformen venture-selskapet utvikler enda bedre og vil ytterligere styrke EPOC som en standard for trådløse kommunikasjonssystemer.

Symbian vil blant annet jobbe for å knytte sammen nøkkelstandarder som Wireless Application Protocol (WAP), Bluetooth og "Java for Wireless Information Devices".

EPOCs hovedfordel fremfor Windows CE er lavere strømforbruk og minnebehov.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.